Pentru a produce 1,5 litri de lapte de soia, este nevoie de aproximativ 80 de grame de soia iar restul apa. In 12-15 minute, soia este macinata in interiorul aparatului, iar laptele rezultat este tratat termic de rezistenta interna. In felul acesta se poate prepara si lapte de migdale, lapte de alune, lapte de orz, lapte de orez, lapte de ovaz sau lapte de nuca. Livrare: Informatii si comenzi se pot face telefonic la numarul: 0740-162.202 , sau folosind formularul de contact de pe pagina de contact.Livram prin posta sau curierat din Cluj-Napoca in toata tara. Descrierea procesului Procesul de preparare a laptelui de soia este realizat de catre aparat prin macinare, fierbere, si filtrare, sub controlul unui microprocesor intern. Prin urmare aparatul pentru preparat lapte de soia este foarte usor de folosit. Pe scurt, ceea ce aveti de facut este sa puneti boabele de soia in sita aparatului, sa umpleti vasul cu 1.3-1.5 litri de apa, sa cuplati cablul de alimentare si sa apasati butonul de Start. Desi este posibil sa se utilizeze atat boabe de soia uscate, cat si boabe de soia inmuiate, recomandarea noastra este ca sa utilizati boabe de soia inmuiate. In timpul procesului de inmuiere, boabele de soia absorb apa si produc lapte de soia chiar in interiorul lor, prin procese biologice. Dupa sase ore de inmuiere boabele isi dubleaza volumul, iar procesul de macinare al acestor boabe decurge mult mai usor si are rolul de a extrage laptele de soia din aceste boabe. Prin comparatie, macinarea boabelor de soia uscate si amestecarea acestora cu apa, constituie un proces pur mecanic, care produce un lapte de soia de o calitate mai scazuta, cu un continut nutritiv mai redus. Cu toate acestea gustul laptelui de soia difera usor, atunci cand este preparat din boabe de soia uscate. Puteti incerca sa preparati lapte de soia si din boabe de soia uscate. Boabele de soia se pun in sita aparatului. Acestea sunt apoi macinate de catre cutitele aparatului, in interiorul sitei. Laptele de soia este filtrat de catre sita si ajunge in vasul de inox, in timp ce pulpa de soia (ocara) ramane in interiorul sitei. Intregul proces este analizat de doi senzori si coordonat de microprocesorul aparatului, asigurand astfel un proces automatizat. Pulpa de soia ramasa in interiorul sitei, este bogata in fibre vegetale si poate fi folosit ca si ingredient in diverse retete din cartea oferita cadou. Dupa pornirea aparatului, acesta va incalzi apa la 80-85 de grade Celsius, temperatura optima pentru macinarea boabelor de soia. Apoi blenderul intern va fi pornit de cateva ori pentru a macina boabele de soia. Dupa macinarea boabelor, aparatul va continua sa incalzeasca laptele pentru a asigura tratarea termica a acestuia. Daca ati incercat vreodata sa va preparati lapte de soia manual, stiti probabil cat de mult timp este nevoie ca sa-l fierbeti si sa-l filtrati. Trebuie avut grija la intensitatea flacarii, deoarece o flacara prea intensa poate arde laptele de soia. De asemenea trebuie sa urmariti ca spuma laptelui sa nu curga peste marginea vasului. Filtrarea laptelui prin tifon cere de asemenea timp si efort suplimentar. Masina de preparat lapte de soia, automatizeaza acest proces. Este nevoie de 15 minute pentru a prepara 6 pahare de lapte de soia.Boabele de soia se pun in interiorul sitei. Sita se infileteaza pe aparat. Acest mecanism este apoi introdus in cuva aparatului in care am pus in prealabil 1.3 – 1.5 litri de apa rece. Cutitul interior va macina soia din interiorul sitei. Apa din vas va prelua toate elementele nutritive si particulele de soia care vor trece prin sita aparatului. Rezistenta interna va incalzi apa din vas, pana aproape de punctul de fierbere, asigurand astfel tratarea termica obligatorie a laptelui de soia. Aparatul dispune de trei functii principale : pentru soia boabe uscate, pentru soia boabe inmuiate si pentru orez. |