LACTA GIURGIU Afisari: 663
Categorie: COMERT >> Alimente Vizitatori: 420
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str.Gloriei , nr.2., Giurgiu, judetul Giurgiu
-------------------------
Phone: Telefon
  0246210225; 0246210265
-------------------------
Web: Internet
  email: lacta_sa_gr@bvnet.ro
  site: www.lactagiurgiu.ro


 
Branza dulce  
Detalii  

Branza este un fel de mancare stravechi, ale carei origini dateaza dinaintea istoriei inregistrate. Probabil descoperita in Asia Centrala sau in Orientul Mijlociu, producerea branzei s-a raspandit in Europa si a devenit o industrie sofisticata in timpul Imperiului Roman Antic. Pe masura ce influenta romana s-a retras, au aparut tehnici de preparare locale distincte. Aceasta diversitate a ajuns la apogeu in epoca industriala timpurie si a inceput apoi sa decada (dar in proportie mica) datorita mecanizarii si a factorilor economici.

Feluri de branza

1. Branzeturi albe moi

Acesta este cel mai simplu fel de branza, nefermentata si nematurizata. Cantitatea ridicata de apa, combinata cu umiditatea inalta, poate atrage si incuraja cresterea mucegaiului clasic de penicilina alba.

2. Branzeturi cu coaja inflorita

Acest tip de branza nu e nici presata, nici din gatita.  Este sarata si insamantata cu Penicillium candidum, de la care provine floarea.

3. Branzeturi cu coaja spalata

Branza, care nu e obligatoriu sa fie taiata in functie de cate de moale e, trebuie pusa in forme si lasata sa se scurga. Perioada de maturare poate dura intre 2 si 6 luni, apoi branza se spala cu saramura cu concentratie mica. Continutul ei mare de apa si umiditatea din camerele de maturare atrag un mucegai amar, gri si paros numit "blana de pisica".

Sunt branzeturi crude si nepasteurizate din nordul Frantei, estul Belgiei, Luxemburg si vestul Germaniei. Sunt oarecum condimentate si iuti la gust si la aroma, si pot mirosi a drojdie sau chiar a carne.

4. Branzeturi presate, negatite

Pentru acest tip de branza, laptele pasteurizat sau crud se incalzeste la 36 de grade si se coaguleaza la o temperatura usor mai scazuta. Branza este fragmentata in particule mici, de marimea unui bob de orez, apoi presata in panza pentru separarea de zer.

Maturizarea ia 2 sau 3 luni. Coaja este periata pentru a se obtine o patina regulata.

5. Branzeturi presate, gatite

Aceste branzeturi sunt facute folosind laptele de seara, lasat peste noapte si smantanit, amestecat cu laptele de dimineata. Maturarea se face intr-o pivnita racoroasa si umeda si dureaza 4 pana la 10 luni, timp in care branza e spalata intr-o saramura cu concentratie scazuta de sare si apoi razuita.

6. Branzeturi cu mucegai albastru

Mucegaiul albastru este o tulpina de penicilina care este adaugata la lapte inainte de cheag (lichid sau pudra). Cele mai multe branzeturi albastre sunt in mod normal impachetate in folie pentru a impiedica uscarea. Nu sunt nici presate, nici gatite si sunt de obicei facute din lapte de vaca.

7. Branzeturi cu coaja naturala

Acestea sunt in principal branzeturi de capra si oaie. Cand sunt tinere, au o coaja usor incretita, de culoarea smantanii. In timp ce se usuca, ridurile devin mai pronuntate, si aroma se intensifica odata cu cresterea mucegaiului albastrui gri. Gustul este proaspat, similar cu aroma de fructe, cu nuante de capra. Pentru a se maturiza aceste branzeturi ele trebuie tinute in mediu uscat.

8. Branzeturi procesate

Acestea sunt rezultatul topirii uneia sau mai multor branzeturi presate, gatite sau nu, cu adaugarea de lapte, smantana, unt si uneori agenti aromatizanti. Una sau mai multe branzeturi imbatranite sunt incalzite si amestecate, apoi pasteurizate la temperatura mare (130-140 de grade Celsius) dupa ce au fost adaugate alte produse lactate cum ar fi laptele lichid sau praf, smantana, unt, cazeina, zer si condimente

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Acid lactic  |  Activitatea societatii   |  Agenti economici  |  Ambalaje carton  |  Ambalaje cutii  |  Ambalaje distribuitori  |  Ambalaje lactate  |  Ambalaje lapte  |  Ambalaje plastic  |  Ambalaje transport  |  Ambalare produse  |  Ambalarea laptelui  |  Analize de piata  |  Analize piata  |  Apa cu sare  |  Autoritati sanatate publica judetene  |  Branzeturi naturale  |  Branzeturi saramura  |  Branzeturi topite  |  Branzeturi vaca  |  Bucuresti  |  Calciu gel   |  Cangur produse carne  |  Capacitate de ambalare  |  Capacitate de productie  |  Carne mici  |  Carne oaie  |  Cascaval capra  |  Cascaval vaca  |  Cheag  |  Cheag lichid  |  Comercializare  |  Concentratie mare  |  Contracte de baza  |  Contracte pentru sediu  |  Culturi lactice  |  Cutii carton  |  Cutii depozitare  |  Cutii distributie  |  Cutii frigorifice  |  Cutii lapte  |  Cutii plastic  |  Cutii transport  |  Depozitare in siguranta  |  Fabrica prelucrare lapte  |  Formarea oaselor  |  Forme branza  |  Fructe mare  |  Grade celsius  |  Iaurt fructe  |  Institutul national sanatate publica bucuresti  |  Laborator analize  |  Lactate produse  |  Lapte batut  |  Lapte capra  |  Lapte consum  |  Lapte crud  |  Lapte praf  |  Lapte vaca  |  Lapte vaca pasteurizat  |  Laptelui de consum  |  Mancare gatita  |  Metabolizarea grasimilor  |  Mijloace de transport  |  Mirodenii condimente  |  Nivelul colesterolului  |  Nivelul de colesterol  |  Orez fructe mare  |  Orez simplu  |  Pahare carton  |  Pahare plastic  |  Peste cu carne alba  |  Peste proaspat  |  Prelucrare produse lactate  |  Prelucrarea produselor lactate  |  Procesare lapte  |  Produse carne  |  Produse carton  |  Produse lactate  |  Produse naturale  |  Produse proaspete  |  Produsele lactate  |  Retea  |  Sanatate publica  |  Seminte cereale  |  Separatoare lapte  |  Sistemul imunitar  |  Sistemul osos  |  Statii epurare mare capacitate  |  Statii incinta  |  Studiu impact  |  Telemea capra  |  Telemea de oaie   |  Telemea oaie  |  Telemea vaca  |  Tinute de zi   |  Transport national  |  Transport sanitar  |  Transport utilaje  |  Umiditatea naturala  |  Unt  |  Unt , smantana  |  Uscat simplu   |  Utilaje noi  |  Utilaje plastic  |  Utilaje tehnologice  |  Utilaje transport  |  Utilaje zootehnice  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.