Firma LACTA în prezent are o gamă diversificată de produse lactate gustoase şi sănătoase naturale pe care le comercializează prin magazinele proprii sau pe bază de contracte cu unităţi ca : KAUFLAND, REWE , CARREFOUR, CORA, atât din Bucureşti cât şi din alte localităţi şi cu alte societăţi mai mici prin colaborare,obiectivele fiind de dezvoltare de retea de desfacere la nivel NATIONAL. Societatea are o marcă recunoscută pe piaţă produselor de calitate, cu adevarat proaspete – marca LACTA. Începând cu anul 2006, societatea a intrat pe lista unităţilor agreate pentru integrarea în Comunitatea Europeană urmare a unui program de modernizare şi restructurare substanţial, fiind pe lista unitatilor aprobate de catre autoritatea nationala sanitar – veterinara si pentru siguranta alimentelor – directia de igiena si sanatate publica veterinara pentru o perioada de tranzitie pana la 31.12.2009 . Pe piaţa de distribuţie, produsele societatii sunt listate în reţeaua de supermarketuri Rewe, Kaufland, Billa,Interex,Spar,Auchan, Carrefour,Cora. Fabrica actuala de prelucrare a laptelui apartinand societatii are ca activitate specifica achizitionarea laptelui de vaca, oaie si capra si prelucrarea acestuia fiind activitatea de baza, obtinandu-se urmatoarele produse: lapte proaspat pasteurizat, smantana, lapte batut, sana, branzeturi topite si cascaval. Fazele tehnologice privind fabricarea produselor lactate mai sus mentionate sunt urmate de procesul de depozitare a lor in conditii optime la temperaturi corespunzatoare unei conservari optime, si distribuire in ambalaje (cutii de carton, pahare plastic, galetuse plastic etc.). Activitatea de producţie a societăţii se desfăşoară în fabrica de la sediu care este proiectată pentru prelucrarea a 25.000 litri lapte/ zi în lapte consum , produse proaspete acidofile: iaurt, lapte bătut, smântâna de consum şi smântână pentru frişcă, brânză proaspetă de vaci şi brânzeturi. Pentru completarea gamei sortimentale LACTA Giurgiu mai are în funcţiune două unităţi de procesare lapte în brânzeturi în saramură - telemea în localitatea Stîlpu, cu o capacitate de prelucrare de 5.000 litri lapte/zi şi în localitatea Vedea cu o capacitate de prelucrare de 10.000 litri lapte/ zi în brânzeturi cu pastă opărită tip caşcaval. Etapizat societatea a retehnologizat şi modernizat unitatea de producţie de la sediu, producţia fiind axată pe lapte de consum şi produse proaspete- produse cu o valorificare mare şi comercializare imediată. In incinta spatiilor proprii LACTA GIURGIU isi desfasoara activitatea productiva, fiind realizate urmatoarele activitati: - Aprovizionare cu lapte de la populatie si de la fermele zootehnice
- Realizarea de analize de laborator
- Procesarea laptelui
- Ambalarea produselor realizate
- Conservarea produselor la temperaturi adecvate
- Livrare produse din lapte ambalate catre distribuitori
In perspectiva societatea intentioneaza sa finalizeze investitiile in unitate de productie din localitatea Giurgiu, investind atat in finalizarea a spatiilor de productie cat si in achizitionarea de utilaje de productie, ambalare si procesare lapte, utilaje frigorifice si mijloace de transport specializate si a unei statii de epurare a apelor uzate rezultate in procesul de productie. De asemenea societatea intentioneaza sa isi dezvolte reteaua de distributie si gama sortimentala insistand asupra produselor cu valoare adaugata mare (iaurturi, specialitati de branzeturi, creme etc.) si cu un termen de garantie mai mare pentru a putea demara si derula activitati de export. |