Afinele, atat cele negre cat si cele rosii, sunt fructe specifice marilor inaltimi, facute special parca pentru a completa hrana destul de saraca a oamenilor de la munte. Principiile active din afine au efect antiseptic si antiinflamator, protejeaza organismul impotriva radiatiilor, imbunatatesc vederea. Datorita continututului scazut in zahar, afinele sunt recomandate tuturor persoanelor, inclusiv bolnavilor de diabet. Afinele au un continut foarte bogat de antioxidanti, fiind situate si din acest punct de vedere la mare inaltime. Din afine se poate face dulceata, gem, sirop, suc, compot, lichior si vin cu actiune astringenta si antiseptica. Pectina pe care o contin favorizeaza gelificarea produselor. Se mai pot folosi si la prajituri, creme, spume, jeleuri, etc. Mod de prezentare: -afine congelate, ambalate la 10kg/cutie de carton, la 20kg/sac de hartie sau la gramaje cuprinse in intervalul 0,45-2,5kg in pungi de polietilena, in functie de reteaua de distributie pe care sunt comercializate si de preferintele beneficiarului. |