Ciupercile cuprind o varietate extrem de larga (peste 100.000 de specii raspandite in toate ecosistemele), fiind incluse in mod traditional printre vegetale. Valoarea nutritiva a ciupercilor cultivate este datorata zaharurilor, precum si altor glucide usor asimilabile, ale caror caracteristici principale constau in faptul ca jumatate din ele sunt formate din glicogen asemanator cu cel din proteina animala. De asemenea, sunt bogate in substante azotate si in special in proteine. Continutul in proteine al ciupercilor proaspete este de aproximativ 4%. Ciupercile sunt o sursa buna de fibre alimentare, potasiu, fosfor, magneziu si seleniu. Contin o serie de vitamine, mai importante fiind vitamina C si vitaminele din grupul B. Mod de prezentare: -ciuperci bucati sau intregi congelate, ambalate la 10kg/cutie de carton, la 20kg/sac de hartie sau la gramaje cuprinse in intervalul 0,45-2,5kg in pungi de polietilena, in functie de reteaua de distributie pe care sunt comercializate si de preferintele beneficiarului. |