Din punct de vedere al dotarii tehnologice, fabrica dispune de un tunel de congelare in pat fluidizat, in care produsele sunt congelate rapid prin sistemul IQF (congelare rapida individuala) si patru linii de procesare a legumelor si fructelor, cu caracteristicile descrise mai jos, pe care acestea sunt conditionate si divizate in functie de sortiment: Linie de procesare mazare - cu o capacitate de 3,5 tone/ora Linie de procesare fasole pastai - cu o capacitate de 2,9 tone/ora Linie de procesare radacinoase -cu o capacitate de 2,7 tone/ora Linie de procesare fructe -cu o capacitate de 1,5-2 tone/ora Etapele procesului tehnologic de pregatire a materiilor prime sunt: sortarea, curatarea/spalarea, divizarea si oparirea, acestea din urma aplicandu-se facultativ doar in cazul produselor care impun folosirea acestor faze. Dupa congelare, produsele pot fi ambalate in vrac, in saci de hartie captusiti cu folie de polietilena sau in cutii de carton, cu greutati cuprinse intre 5-20kg, sau in pungi de polietilena la gramaje variabile, situate in intervalul 0,45-2,5kg, toate acestea in functie de solicitarile clientului sau reteaua de distributie in care vor fi comercializate. |