Pentru a vă asigura bunurile şi persoanele împotriva infractorilor, prima măsură de descurajare şi de prevenire a atacurilor este instalarea unui sistem de alarmă antiefracţie. Un sistem de alarmă antiefracţie este compus din: - centrala de alarmă la care se conectează detectorii de mişcare PIR sau dubla tehnologie Pir şi Mw şi care are un numar de zone pe care aceşti detectori se conectează.
- tastatura centralei de alarmă care are rolul de a arma şi dezarma prin coduri sistemul şi de asemenea de programare de către instalatorul sistemului la punerea în funcţiune a acestuia.
- detectori de mişcare PIR sau dubla tehnologie Pir şi Mw care se cablează la intrările de zone ale centralei şi care dau comanda de alarmare pe zona respectivă când sunt intersectaţi de persoane aflate în mişcare.
- sirenele de interior şi de exterior care au rolul de a avertiza optic şi acustic când se dă alarma de la centrală în caz de efracţie.
- comunicator GSM sau GPRS pentru trimiterea de mesaje către un dispecerat la o firmă de intervenţie sau către beneficiar pe telefonul mobil sau fix.
Când un beneficiar solicită instalarea unui sistem de alarmă, primul pas ce trebuie făcut este să se facă o dimensionare a sistemului funcţie de zonele ce urmează a fi protejate şi să se stabilească materialele necesare. Se face apoi o antecalculaţie a lucrării de instalare ce cuprinde materialele şi manopera aferentă instalării şi se stabileşte de comun acord cu beneficiarul data la care se va face instalarea sistemului şi modalitatea de plată. După ce se face instalarea sistemului, punerea în funcţiune şi programarea lui, se face instruirea beneficiarului pentru învăţarea utilizării acestuia, introducând şi codurile de armare – dezarmare cerute de beneficiar. La sfârşit se predă beneficiarului codul de instalator al sistemului. |