Recuperarea produselor petroliere si uleiurilor din apele subterane sau din separatoare si rezervoare Recuperarea produselor petroliere si uleiurilor din apele subterane sau din separatoare si rezervoare Recuperatoare pasive Acest sistem simplu si putin costisitor este destinat recuperarii uleiurilor sau altor produse petroliere ce plutesc pe suprafata apelor freatice. Capacitatea sa de recuperare este functie de volumul rezervorului transparent amplasat la partea inferioara a sistemului. Complet autonom. Sistemul de recuperare pasiva si selectiva nu necesita o alimentare cu energie si urmareste în mod automat variatiile de nivel ale apelor freatice. FUNCTIONARE. Sistemul de recuperare pasiva suspendat de un cablu, este coborât în foraj sau în piezometru pâna la nivelul interfetei Apa/Produs petrolier. Flotorul de constructie speciala este montat liber pe un ax si poate urmari variatiile de nivel pe un interval de 0,35 m.El asigura recuperarea selectiva a produselor petroliere. Produsul recuperat se scurge gravitational catre rezervorul situat la partea inferioara a sistemului. Dupa umplerea rezervorului ansamblul este ridicat la suprafata terenului cu ajutorul cablului de suspendare/sustinere si se goleste prin deschiderea robinetului inferior. Sistemele de recuperare pasiva pot fi livrate - standard - la diametre cuprinse între 50 – 100 mm. AVANTAJE: - Permite recuperarea selectiva a hidrocarburilor.
- Este foarte usor de montat.
- Autonomie completa.
- Nu necesita întretinere speciala.
- Recuperare selectiva asigurata.
- Urmarirea automata a variatiilor de nivel a apelor freatice.
OPTIUNI: - Rezervoare de recuperare. Dimensiunile si volumele rezervoarelor standard sunt: ø=50 mm V = 1 ltr, sau ø=90 mm V = 4 ltr. În functie de situatia concreta alte variante pot fi oferite la comanda.
- Recuperare semi-activa. Pentru o recuperare activa este posibil ca hidrocarburile sa fie pompate la suprafata cu o pompa manuala sau cu diafragma.
Recuperatoare pasive de hidrocarburi din apele subterane. Echipamentul suspendat cu un cablu este lansat în foaj si pozitionat la nivelul interfetei apa/hidorcarburi. Flotorul este montat liber pe ax astfel încât variatiile de nivel ale apelor subterane pot fi urmarite pe un ecart de 0,35 m. DIFERITE VARIANTE, SCHEME, TIPURI DE MONTAJ. |