Casa ecologica te ajuta sa economisesti bani, energie , sa protejezi mediul inconjurator si sa locuiesti intr-o casa conform normelor europene in vigoare.Pentru multi, motivatia principala de a locui intr-o casa eco este aceea de a oferi familiei un spatiu sigur, non-toxic in care sa te poti bucura de confortul unei vieti moderne. Eficienta energetica in locuinte este tot mai prezenta in reglementarile guvernamentale, deoarece vizeaza scaderea emisiilor de CO2.Incepand cu anul 2010 Romania se va alatura acestui set de reglementari internationale. Fiecare imobil fie el construit de la zero, cumparat sau vandut va detine un certificat termic. Locuintele se vor putea vinde daca cumparatorul nu solicita acest act.Avantajul izolarii termice consta în reducerea cheltuielilor pentru încalzire cu pâna la max 40%. Sfaturi eco: Izolarea - evitarea in momentul constructiei de formare a puntilor termice, acestea fiind partile unei cladiri cu un transfer de caldura ridicat.
- cele mai frecvente zone de formare a puntilor termice sunt : soclurile, stalpii de beton armat, colturile cladirilor si golurile pentru ferestre.
- pentru evitarea acestora se impune izolarea termica a casei cu polistiren si asigurarea unei ventilatii corespunzatoare.
Apa - conservarea si minimizarea consumului de apa;
Energie - este indicat folosirea energiei regenerabile, inclusiv sisteme de turbine eoliene si panouri solare;
Panouri solare: panourile solare pot fi folosite acum pe plan intern pentru a oferi caldura si apa calda. Se poate genera de asemenea energie electrica prin montarea de placilor fotovoltaice si panourilor. Materiale - ia in calcul folosirea materialelor naturale care sunt regenerabile, utilizarea lemnului s-a dovedit o solutie pe termen lung.
- evitarea produselor din PVC;
|