Peru - Ambasada Republicii Peru in Romania Afisari: 3999
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 1681
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Maior Gheorghe Sontu, nr.10-12, et.3, ap.10, Sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  0212111816; 0212111819; 0740300600
-------------------------
Web: Internet
  email: embajadaperu@embajadaperu.ro
  site:

 
Conditii de intrare si regim de sedere  
Detalii  

Cetăţenii români pot călători în Peru, în scop turistic, fără viză, pe o perioadă de până la 90 de zile calendaristice.

Recomandăm turiştilor români să insiste pentru înscrierea în paşaport a perioadei efective de şedere la intrarea în Peru..

Pentru detalii referitoare la regimul vizelor de intrare în Peru vă recomandăm consultarea informaţiilor cuprinse pe pagina web a Ministerului Relaţiilor Externe din Peru - http://www.rree.gob.pe/.

Informaţii utile: Serviciul de Protecţie a Turismului din Peru. Linia funcţionează permanent şi dispune de personal specializat. Turiştii se pot adresa pentru orice situaţie de urgenţă. Telefon: 0051(1) 421.12.27

Ameninţări teroriste

Terorismul este un fenomen global, nelocalizat, prin urmare nici Peru nu poate fi exclusă din faţa acestei ameninţări.

Elementele izolate, dar bine organizate ale guerilei Sendero Luminoso (SL), se manifestă pe teritoriul Peru, acţiunile sale fiind legate de traficul de droguri.

De asemenea, vă sfătuim să nu vă deplasaţi în văile râurilor Apusimac şi Ene, în care acţionează membri ai grupărilor de rezistenţă.   

Siguranţă şi criminalitate 

Vă recomandăm să călătoriţi în Peru exclusiv pe bază de programe cu servicii turistice plătite anticipat, prin agenţii specializate.

Ţineţi cont de faptul că infracţiunile de furt, înşelăciune şi trafic de droguri sunt frecvente.

Vă recomandăm să evitaţi deplasările pe timpul nopţii sau vizitarea, pe parcursul zilei, a zonelor rău famate din oraşe (care sunt semnalate de către agenţiile de turism).

De asemenea, vă sfătuim să evitaţi deplasările cu autobuze între oraşe, pe timpul nopţii.

Regiunile Ayacucho, Cusco, Huancavelica, Huanuco, Junin, Loreto, San Maritin, Ukayali prezintă un grad sporit de infracţionalitate. Vă recomandăm să evitaţi călătoriile în aceste zone.

În cazul în care doriţi să vizitaţi regiunea Cusco, vă sfătuim să apelaţi doar la programe turistice prin intermediul agenţiilor specializate, care să vă asigure toate serviciile. Ţineţi cont de faptul că localnicii apelează extrem de des la blocarea şoselelor din aceste regiuni, precum şi a trenului spre Machu Picchu, în semn de protest. De asemenea, în regiunea Cusco au fost semnalate cazuri de răpiri, fără victime.   

Recomandări generale

Păstraţi în locuri sigure documentele şi valorile personale, biletele de călătorie banii, cărţile de credit şi nu le expuneţi în mod vizibil asupra dumneavoastră sau în maşini.

Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă.

În cazul călătoriei cu autobuzul sau trenul păstraţi atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.

Pentru ieşirile în oraşe, în special în zonele aglomerate, lăsaţi documentele personale la hotel şi păstraţi numai o copie a actelor de identitate (paşaport, permis de şedere).

Atenţie! Evitaţi orice contact cu persoane necunoscute care îşi oferă serviciile de ghid. La încheierea prestaţiei, majoritatea solicită transportarea în străinătate, cu sau fără remuneraţie la destinaţie, a unor pachete în care sunt ascunse droguri.

Atenţionăm cetăţenii români care ignoră avertismentele MAE şi se deplasează în zone de risc, că îşi asumă propria răspundere şi vor suporta consecinţele unor astfel de călătorii, având în vedere că posibilităţile de intervenţie ale misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în astfel de situaţii sunt foarte reduse.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se va lua legătura cu cel mai apropiat post de poliţie şi cu Ambasada României la Lima.

În situaţia unor incidente grave (accidente, tâlhării) se impune contactarea imediată a autorităţilor la următoarele numere locale de urgenţă:

  • Poliţia naţională – 225.04.02;
  • Brigada de urgenţă a poliţiei – 431.30.40, 105
  • Ambulanţa – 225.40.40;
  • Serviciul de informaţii telefonice – 103

De asemenea se recomandă sesizarea ambasadei care poate acorda asistenţă consulară, potrivit legii.

Sistemul medical

Înainte de a pleca în Peru, vă recomandăm cu insistenţă să încheiaţi o asigurare medicală, de călătorie şi de viaţă pentru întreaga durată a deplasării.

Unităţile medicale peruane care acceptă asigurări medicale şi de călătorie încheiate în străinătate sunt: Clinica Ricardo Palma (toate specialităţile), Av. Javier Prado Este 1066, San Isidro, telefon: 0051(1)-224.22.24, Clinica Anglo-Americană (toate specialităţile), Av. Alfredo Salazar 350, San Isidro, telefon: 0051(1)-712.30.00.

Atenţie! Vă recomandăm vaccinarea împotriva febrei galbene şi a malariei cu cel puţin zece zile înaintea începerii călătoriei, mai ales în cazul celor care călătoresc în partea de nord a ţării.

La sosirea pe aeroportul internaţional Jorge Chavez nu se solicită carnetul de vaccinuri.

Pentru informaţii cu privire la tipurile de vaccinuri care trebuie efectuate, vă recomandăm să vă adresaţi Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Condiţii privind traficul auto

Permisul de conducere românesc nu poate fi folosit, dar în baza lui se poate obţine permisul local, fără examen. 

În Peru, reglementarea circulaţiei auto este asemănătoare celei din România.

Circulaţia auto se efectuează pe partea dreaptă a drumului.

Vă atenţionăm că respectarea regulilor de circulaţie are caracter relativ, mai ales atunci când trebuie semnalizată schimbarea sensului de mers.

Starea generală a drumurilor este bună.

În zona montană, pentru accesul la obiectivele turistice, se recomandă folosirea autovehiculelor cu tracţiune dublă.

Parcarea se face în spaţii amenajate şi asigurate, la un preţ de aproximativ 1 nuevo sol/oră.

Există posibilitatea staţionării maşinilor pe marginea drumului, în absenţa indicatoarelor sau a marcajelor restrictive.

Centura de siguranţă este obligatorie.

În caz de accident rutier, şoferii trebuie să anunţe poliţia locală şi să rămână la locul faptei până la sosirea echipajului de la circulaţie.

În cazul decesului unui cetăţean român autorităţile locale întocmesc formalităţile necesare, inclusiv emiterea certificatului de deces şi informează Ambasada României. Pentru repatrierea corpului neînsufleţit familia persoanei decedate trebuie să apeleze la serviciile unei firme specializate din Peru. Aceasta se va ocupa de obţinerea tuturor avizelor necesare. Ambasada are adresele unor societăţi de pompe funebre care pot interveni.

Utilizarea cărţilor de credit

În Peru este acceptată plata cu numerar sau cu carduri bancare (Visa, MasterCard, Diners). Cardurile pot fi folosite şi pentru retragerea de numerar din bancomate.

Cecurile de călătorie sunt destul de rar acceptate, dar există posibilitatea de a fi schimbate; pentru această operaţiune, în aeroport, se percepe un comision de 6%, iar la casele de schimb 2%.

Anunţarea pierderii cardurilor se poate face la următoarele numere de telefon: 0051(1)-372.58.00 pentru Visa, 0051(1)-444.33.66 pentru Mastercard, 0051(1)-442.65.72 pentru Diners.

Reglementări vamale

Regulamentul vamal peruan interzice ieşirea din ţară cu obiecte din patrimoniul cultural naţional (ceramică, ţesături, obiecte din aur şi argint). Copiile de pe astfel de obiecte pot fi exportate doar cu acordul Institutului Naţional de Cultură.

De asemenea, este interzisă scoaterea din ţară a bijuteriilor din aur şi argint cu o valoare mai mare de 2.000 $, exemplare din flora şi fauna protejate.

În Peru pot fi introduse fără taxe: un aparat de fotografiat cu maximum cinci rolfilme, o cameră video cu maximum 10 casete, un laptop, o maşină de scris manuală sau electrică, medicamente de uz personal, un aparat de radio sau casetofon, cu sursă proprie de alimentare, un instrument muzical, maximum zece compact discuri sau casete audio/video, trei litri de alcool, douăzeci de pachete de ţigări, diverse articole de uz personal şi cadouri, în limita sumei de 300 $ şi care nu sunt destinate comercializării.

Turiştii români pot intra în Peru cu echipamente destinate sporturilor de aventură doar pe baza unei declaraţii de import temporar.

Pentru armele de foc şi muniţia aferentă, destinate autoapărării sau practicării sporturilor, este necesară obţinerea licenţei aferente de la Direcţia de Control a Armelor, Muniţiilor şi Explozibililor de Uz Civil din Lima, iar în afara capitalei de la comandamentele Gărzii Civile. Persoanele care au arme de vânătoare sunt obligate să le prezinte Gărzii Civile, Poliţiei, Gărzii Republicane sau posturilor militare, la cerere, însoţite de licenţele necesare.

Regimul animalelor de companie

În Peru este permisă intrarea cu animale de companie (câini şi pisici), dacă acestea au certificate de origine şi de sănătate emise de autorităţile române recunoscute în Peru. Aceste documente trebuie să conţină datele de identificare ale proprietarilor şi animalelor şi să ateste că animalele sunt sănătoase şi vaccinate antirabic. Certificatele trebuie să fie avizate de consulul peruan care va solicita permisul zoo-sanitar de la Direcţia de Producţie Animală.   

 

SURSA:www.mae.ro

 
 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
documente calatorie  |  Accidente de circulatie   |  Aeroport international  |  Alcool sanitar  |  Ambasade si consulate din romania  |  Animale de companie  |  Arme foc  |  Articole militare  |  Articole protectie  |  Audio echipamente auto  |  Autobuze turistice  |  Cancelarie sectie consulara  |  Carduri identitate  |  Casete siguranta  |  Caz accident calatorie  |  Centrul national control al bolilor transmisibile  |  Centrul national supraveghere control bolilor transmisibile  |  Centura aur  |  Certificat international vaccinare animale  |  Certificate deces  |  Companie animale  |  Conditii intrare regim sedere  |  Control personal  |  Datele de identificare   |  Declaratii cont  |  Documente consulare   |  Echipamente audio  |  Echipamente audio auto  |  Echipamente bancare  |  Echipamente medicale  |  Echipamente militare  |  Echipamente protectie  |  Echipamente siguranta  |  Echipamente supraveghere video  |  Hotel telefon international  |  Identitate companie  |  Identitate web  |  Informatii turistice  |  Informatii utile  |  Informatii vaccinare antirabica  |  Interventii situatii urgenta  |  Linia corpului  |  Masini funebre  |  Masini scris  |  Masini tractiune  |  Medicamente frecvente  |  Numere de telefon  |  Obiecte argint  |  Obiecte uz personal  |  Obiectivele turistice   |  Pachete turistice  |  Pachete video  |  Pagina web   |  Pasaport temporar  |  Permis international auto  |  Permis sedere temporara  |  Permisul de sedere  |  Pompe alimentare  |  Pompe funebre  |  Pompe san  |  Post productie  |  Program lucru sectia consulara  |  Programe turistice  |  Protectia victimelor traficului persoane  |  Protectie agentii  |  Protectie foc  |  Radio auto  |  Reglementari vamale calatorie  |  Reglementari vamale turism  |  Sectia consulara ambasada  |  Sectia consulara ambasada bucuresti  |  Servicii bancare  |  Servicii medicale  |  Servicii turism  |  Servicii turistice  |  Servicii web  |  Serviciul medical  |  Serviciul roman informatii  |  Sisteme supraveghere audio  |  Sisteme supraveghere video  |  Supraveghere persoane  |  Supraveghere video la vedere   |  Supraveghere video si audio  |  Supraveghere video sisteme  |  Tipuri vaccinuri calatorie  |  Turism articole  |  Turism international  |  Viza intrare obligatorie romani  |  Zile calendaristice  |  Zone de productie  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.