a) Instalatia de gaze, cu cat este mai veche, cu atat este mai plina de “surprize”. In urma verificarii etanseitatii conductei, cu detectorul de gaze, sau cu spuma de sapun, pot aparea scapari de gaze. Acestea trebuiesc urgent reparate. Locurile cele mai frecvente unde apar aceste pierderi de gaze in instalatie sunt: - la robinetii tip cana – acestia trebuie inlocuiti, nu reparati.
- la racordurile flexibile de la aragaz , centrala sau instant. Racordurile, din montaj, poate sa fi fost rasucite si aceste sa cedeze in timp (se fisureaza), sau garniturile lor au imbatranit si nu mai etanseaza.
- la imbinarile conductei (coturi, teuri, mufe, robineti, suduri etc). Aceste reparatii se fac prin demontarea conductei pana la piesa defecta si apoi refacerea ei.
b) Gazele arse produse de aragaz, se strang in partea de sus a tavanului. Acestea trebuie sa iasa afara, printr-o grila. Hota, trage o parte a gazelor arse, restul se duc tot spre tavan. Inainte de modernizarea casei, toti aveam o grila ( se face la montarea gazelor). In cazul in care nu mai este, aceasta trebuie facuta. c) In cazul in care aveti consumatori pe gaze racordati la cosuri de fum, acestea trebuiesc curatate anual. d) Aragazul, pliata, sau cuptorul poate sa aiba defectiuni, arderea sa nu mai fie buna, sau robinetii de inchidere ai acestora sa nu mai tina. |