Cursul de Cofetar-Patiser pe care vi-l oferim îsi propune sa va instruiasca pas cu pas si reteta cu reteta pentru a deprinde arta cofetariei si patiseriei! În urma acestei calificari, produsele tale vor arata, cu siguranta apetisant si profesionist! În acest domeniu, e nevoie de foarte multa atentie si rabdare: totul se realizeaza masurat, trebuie respectate cantitatile retetei si sa fiti foarte atent la produsele folosite. Este nevoie de rabdare, pasiune, motivatie si daruire, calitati esentiale pentru a prepara deserturi delicioase. Dupa absolvirea cursului, vei sti singur sa prepari, sa definesti calitatea si gustul produselor, sa ornezi, sa asamblezi si sa inovezi.
Curs Cofetar / Patiser - ce veti deprinde in urma parcurgerii acestuia
Aplicarea normelor de protectie a mediului
Aplicarea normelor igienico-sanitare
Aplicarea N.P.M. si N.P.S.I.
Ambalarea si pregatirea pentru comercializare a produselor
Asigurarea calitatii produselor
Cunoasterea retetelor pentru diferitele preparate dulci
Cunoasterea ingredientelor necesare pentru prepararea retetelor
Exploatarea echipamentelor pentru copt si racit
Exploatarea echipamentelor pentru pregatirea semipreparatelor de patiserie
Manipularea, conservarea si depozitarea materialelor si produselor alimentare
Prepararea produselor de cofetarie/patiserie
Prepararea semipreparatelor de patiserie
Realizarea decoratiunilor pentru produsele de cofetarie/patiserie