| | | Detalii | | | | Schema functionare a filtrului cu osmoza inversa LEGENDA : A. Conector "T" B. Robinet apa nefiltrata C. Filtru prima treapta ( ) D. Electrovalva joasa presiune E. Filtru treapta a doua ( carbune granular activ ) F. Filtru treapta a treia ( carbine masiv ) G. Electrovalva admisie H. Pompa presiune electrica I. Filtru etapa a patra ( osmoza inversa ) J. Cartus filtru membrane K. Electrovalva de control L1.Valva spalare manuala L2.Electrovalva spalare automata M. Valva vas stocare apa filtrate N. Vas stocare apa filtrate O. Electrovalva presiune P. Filtru etapa a cincea ( carbune activ ) R. Optional etapa sase ( filtru reminelarizare ) si etapa sapte (filtru UV ) Q. Robinet apa filtrate DESCRIEREA PROCESULUI DE FILTRARE: Sistemul de osmoza inversa ( RO ) adopta tehnica avansata de filtrare pusa la punct de tehnicienii NASA. Sistemul este complet automatizat, controlat prin microcomputer si are cinci stagii de filtrare pentru a asigura o apa cu calitatile necesare pentru aa fi prefect potabila. Initial apa de la robinet este supusa la trei stagii de filtrare: - Primul stagiu realizat cu cartusul PPF, indeparteaza suspensiile si orice alte particule cu marimea mai mare de 5 microni; - Al doilea si al treilea stagiu asigura, prin intermediul cartuselor cu carbune active si de mare densitate indepartarea clorului, a altor substante chimice si minerale, precum si a mirosului; - Dupa cele trei stagii de prefiltrare, apa este impinsa cu presiune in al patrulea filtru, cel de osmoza. Porii membranei osmotice au dimensiuni de 0,0001 microni si astfel orice bacterie ar trebui sa-si micsoreze volumul de cca 4000 de ori pentru a putea sa treaca prin aceasta iar virusul ar trebui sa fie mai mic de cca 200 de ori. - Concluzia este ca prin membrana osmotica nu poate trece decat molecula de apa. Impuritatile refuzate la trecere sunt spalate automat si indepartate spre scurgere. - Apa filtrata prin osmoza este indreptata spre vasul de stocaj pentru pastrare. - La deschiderea robinetului pentru apa filtrata, inainte de iesire, apa este trecuta prin al cincelea stagiu de filtrare cu carbune activ ce are proprietati bacteriostatice. - Optional, inainte de iesire mai pot fi inserate si filtrele pentru etapele sase si sapte, respectiv filtru de reminelarizare si cel bactericid cu ultraviolete, in functie de cerintele consumatorului. - Sistemul de purificare este controlat automat. Cand presiunea de intrare a apei de la robinet este prea mica sau vasul de stocare este plin, microcomputerul opreste automat functionarea filtrului. Cand presiunea revine la normal, sistemul reporneste automat. - Apa rezultata prin filtrarea RO este apa excelenta pentru baut si gatit, fara impuritati, virusi, bacterii sau alte substante daunatoare sanatatii, bogata in oxigen, buna la gust si cu efect benefic asupra organismului. PRECAUTIUNI LA INSTALARE SI UTILIZARE: - Pentru instalare aveti nevoie de o sursa de apa, o priza electrica 220v si un racord de scurgere la canalizare pentru apa rezultata in urma spalarii membranei RO; - Nu beti apa filtrata continuta in primele doua umpleri ale rezervorului de stocare, lasati-o sa curga sau folositi-o la altceva decat la baut; - Controlati daca sistemul functioneaza fara scurgeri la racordurile dintre unitatile componente; - Nu indepartati niciuna dintre piesele componente deoarece aceasta ar duce la scaderea calitatii apei si la distrugerea sistemului; - Nu introduceti in sistem apa calda in nici un fel; - Pentru a asigura o calitate constanta a apei filtrate, inlocuiti periodic primul si al doilea cartus de filtrare la cel mult 10 luni; - Nu amplasati sistemul in locuri insorite; - Cand sistemul nu este utilizat pentru o perioada mai lunga, intrerupeti alimentarea cu energie electrica si inchideti bine robinetul; - Urmati instructiunile de la punerea in functiune atunci cand reluati utilizarea sistemului dupa o perioada mai lunga de pauza ( o luna minimum | | | | | | |