Exista momente in viata noastra cand ne simtim dezorientati, tristi, depasiti de probleme, nesiguri. Lucrand cu un psihoterapeut pe aceste probleme vei putea depasi aceste etape si iti vei recastiga libertatea de a alege, de a gandi si de a actiona intr-un mod matur si benefic pentru tine. Primul pas este sa contactezi un psihoterapeut. Psihoterapia individuala are in vedere obtinerea unui control mai bun al propriei vieti, o adaptare mai flexibila in fata schimbarilor ce survin, o rezolvare a problemelor de viata. Cine poate beneficia de psihoterapie individuala intr-un cabinet psihologic? Psihoterapia individuala se adreseaza celor care prezinta: - Stari de tristete accentuata si simptome depresive
- Sentiment de inutilitate sau neputinta, neincrederea in propria persoana
- Stari anxioase, atacuri de panica, fobii
- Probleme de adaptare
- Dificultati relationale
- Confuzie cu privire la propria identitate
- Experiente de agresiune sexuala, violenta sau abuz emotional
- Manifestarea unor comportamente daunatoare pentru tine, cum ar fi autoranirea fizica, abuzul de droguri sau de alcool
- Probleme de comportament alimentar
Psihoterapie / Consiliere psihologica individuala - Pret: 120 RON / Sedinta |
- Durata Sedinta: 50 Minute |
Cat dureaza? Frecventa si durata tratamentului va depinde in mare masura de nevoile tale si obiectivele psihoterapiei, cat si de motivatia ta spre schimbare. Unele probleme pot fi rezolvate printr-un program de psihoterapie pe termen scurt. Insa unele probleme cronice sau mai complexe necesita o abordare mai profunda, implicand si un angajament pe termen lung pentru a se putea ajunge la o imbunatatire. La ce sa te astepti ? Lucrand cu un psihoterapeut, vei incepe sa te intelegi mai bine, iti vei explora trecutul, iti vei descoperi resursele interioare, vei gasi moduri mai echilibrate si mai sanatoase de a aborda viata, vei indrazni sa traiesti conform reprezentarilor tale interioare. Psihoterapia individuala este un proces colaborativ, in care psihologul si clientul stabilesc impreuna temele de discutie, modalitatea de abordare a problemelor. De asemenea, asteapta-te sa fii invitat in a lua un rol activ in propria terapie. Daca in psihoterapeut vei descoperi un "antrenor", tu trebuie sa fii "sportivul"! Ce poti face pentru a maximiza rezultatele psihoterapiei? - Stabileste-ti cu claritate ce doresti sa obtii de la tine si de la acest proces psihoterapeutic.
- Fa-ti o agenda speciala pentru notite, in care sa-ti scrii lucrurile pe care ai vrea sa ti le reamintesti si dupa ce vei incheia psihoterapia.
- Fii un participant activ si cauta sa transferi in viata de zi cu zi lucrurile pe care ti le insusesti in cabinetul psihologic.
- Exprima-ti deschis preocuparile, temerile, gandurile in relatie cu psihologul.
- Concentreaza-te pe ceea ce este cel mai important pentru tine sa schimbi.
- Fii intelegator si rabdator cu tine, caci schimbarile reale nu vin peste noapte.
|