| | | | Uleiul ( grasimea ) de cocos este extras din nuca de cocos. Uleiul de cocos a a fost prima data comercializat de vanzatorii din sudul Asiei in 1860. Uleiul de cocos nehidrogenat are un punct de topire intre 24-25°C si fumega la 177°C , in timp ce uleiul hidrogenat are punctul de topire peste 30°C si punctul de fumegare mai ridicat de 232°C. Acest ulei este cel mai stabil dintre toate, se oxideaza greu si nu rancezeste la fel de repede ca celelalte uleiuri ( pana la 2 ani ) datorita grasimilor saturate pe care le contine. Pentru a-si pastra proprietatile, este bine sa fie depozitat la o temperatura mai mica de 24.5°C Aplicatiile acestor produse sunt in special industria inghetatei, pentru obtinerea inghetatei si a glazurii pentru inghetata, producerea de pop corn, spray-ere crackersi. Se utilizeaza si pentru fabricarea sapunului si a cosmeticelor. Produsul se prezinta sub forma solida, de culoare alba, fara gust sau miros. Vara devine un ulei, lichid. Este ambalat in punga de PE cu supapa si cutie de carton ( BIB ). | | | | | | |