Specific libanez,capacitate 150 lociri. Situat intre est si vest, Libanul este o rascruce a drumurilor culinare si culturale. Libanul este localizat pe malul cel mai de est al Mediteranei in zona Fertile Crescent unde se spune ca a inceput civilizatia apuseana. Arta culinara a acestui taram stravechi este diversa si ancorata in istorie, iar influentele orientale cat si cele occidentale in arta culinara sunt vizibile. Mancarea in Liban este o celebrare a vietii, este proaspata, aromata, diversa si energizanta. Genialitatea ei consta in simplitatea complexa si in faptul ca hrana este atat un produs al pamantului cat si al marii. Unul din aspectele sociale si de divertisment ale bucatariei libaneze il reprezinta modul in care este servita mancarea, cunoscut sub numele de mezze.Asemanator cu tapas din Spania, mezze este un aranjament de feluri de mancare asezate in fata oaspetilor creand o combinatie de culori, gusturi, texturi si arome ce inspira admiratia. Mezze consta dintr-o multitudine de feluri de mancare ca: legume murate, humus si piure de vinete afumate, fructe de mare marinate la gratar, frigarui din carne si o varietate de salate gatite sau proaspete, prezentate sub forma de bufet cu autoservire. Experienta culinara libaneza nu poate fi completa fara desert si cafea. Va recomandam, baclava care este un produs de patiserie cu o aroma rafinata ce contine fistic si este stropit cu un sirop aromat din apa de trandafiri, insotit de o cafea concentrata libaneza parfumata cu cardamon. |