Golden Blitz, Restaurant - Bucuresti Afisari: 2031
Categorie: GHIDUL NUNTII >> Restaurante, locatii, catering nunta Vizitatori: 720
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Razoare , Nr. 32, Sector 6, Bucuresti
-------------------------
Phone: Telefon
  0214105100
-------------------------
Web: Internet
  email: office@goldenblitz.ro
  site: goldenblitz.ro

 
Meniu - Specialitatile casei  
Detalii  

Mâncaruri care au scris istorie

Golden Blitz si-a câstigat faima datorita unor anume preparate culinare din bucataria traditionala româneasca. Am pastrat cu grija retetele si îti propunem aceleasi bucate legendare, care nu se vor demoda niciodata: ciolanul afumat cu varza, sarmalutele în foi de vita, ardeii umpluti si vestitii nostri mititei.

Actualitatea în bucate: preparate din bucataria universala, cu accente românesti

Golden Blitz a devenit foarte ancorat în istoria contemporana a Bucurestiului, iar urbea noastra nu se lasa coplesita de nostalgie, nu traieste în trecut si nu se limiteaza la traditie. De aceea, bucataria si ambianta restaurantului sunt în pas cu evolutia orasului si cu gusturile locuitorilor sai. Tânarul si talentatul nostru bucatar-sef Andrei Bald a avut o misiune foarte ambitioasa: aceea de a crea specialitati culinare care sa devina emblematice pentru actualul Golden Blitz, îmbinând bucataria locala cu cea internationala, mai ales mediteraneana.

Noile embleme culinare Golden BlitzOsso bucco de vitel cu garnitura de gnocchi si rosii cherry

O reinterpretare a rasolului românesc, cu carne atent selectionata, pregatita acum dupa cea mai moderna tehnologie: pre-coacerea în ambalaj individual vidat la cuptor cu aburi, ce asigura fragezimea si suculenta carnii, apoi rumenirea la foc iute pentru a da crusta aramie si a topi putin din maduva, transformând-o într-un sos savuros. Garnitura de gnocchi, rosii cherry si verdeturi italienesti pune în valoare gustul carnii de vitel si completeaza prin ingrediente simple o capodopera de arta culinara contemporana.

Ciolan de miel la cuptor cu caponata de vinete, mamaliga la gratar si sos de rozmarin

Carnea de miel, cu gustul ei primavaratic (fiindca îl asociem prin traditie cu masa de Pasti) capata un plus de savoare, fragezime si suculenta prin pre-coacere la cuptorul cu aburi, în ambalaj vidat, iar apoi prin rumenire la foc iute. Ciolanul de miel, atât de apreciat de cunoscatorii gastronomiei traditionale, primeste acum la masa prieteni din Italia, rude bune ale unor mâncaruri românesti. Caponata siciliana este verisoara cu zacusca noastra de vinete si vine sa-si spuna istoria de peste mari si tari; mamaliga, sora cu polenta, se perpeleste de bucuria revederii, iar sosul de rozmarin da nota de vârf unui adevarat festin.

Ciupercile proaspete de padure tocmai se transforma într-un soté delicios

Ficat de vitel la cuptor cu sos de ceapa, mamaliga prajita si soté de ciuperci de padure

Copt nici mai mult, nici mai putin decât pâna la acel moment în care e suculent fara sa fie zemos, e rumenit fara sa fie crocant si atinge apogeul gustului, ficatul de vitel este deosebit de savuros acompaniat de un sos dulceag de ceapa, o bucata de mamaliga aurie si un soté aromat de ciuperci proaspete de padure printre care s-au ratacit niste champignons ce-si cauta surorile în Micul Paris al zilelor noastre. Ingrediente de baza în bucataria traditionala, savant asociate acum într-o combinatie ce delecteaza prin gust, aroma, textura si aspect.

Muschi de vita cu fenicul, ruccola, parmezan si gremolata

Te întrebi probabil unde este nuanta româneasca în acest preparat. Ei bine, nu este decât traditionala noastra placere de a mânca bine. Andrei Bald, tânarul si ambitiosul nostru Chef, a mizat pe cartea deliciilor culinare cosmopolite si a introdus în meniu aceasta asociere de ingrediente mediteraneene în proportii numai de el stiute. Când l-am întrebat unde este accentul national aici, ne-a raspuns simplu: “Românului îi place sa manânce bine. De aceea a adoptat si naturalizat specialitati turcesti, grecesti, frantuzesti sau nemtesti pe care le prepara dupa gustul lui.” Poti sa-l contrazici? Sarmalele, ciulamaua, zacusca, volovanul (vol-au-vent), snitelul sau placinta cu mere au fost idei culinare straine, pe care creativitatea românului a brodat numeroase variante. Trebuie sa gusti aceasta specialitate pe care nici în restaurantele bucurestene cu specific italienesc n-o vei gasi (decât daca se inspira de la noi). Nicicând nu a avut muschiul de vita alti companioni mai potriviti pe lânga ruccola: delicatul fenicul si proaspata gremolata (amestec de capere, patrunjel si coaja de lamâie), totul presarat cu o pudra fina de parmezan.

Muschiulet de porc cu tarta de cartofi si ceapa, soté de ciuperci de padure si sos de tarhon

Muschiulet de porc cu tarta de cartofi si ceapa, soté de ciuperci de padure si sos de tarhon

Ingrediente mai dragi bucatariei românesti nici ca exista! Muschi de porc, cartofi, ceapa, ciuperci proaspete de padure, plus tarhonul atât de apreciat de ardeleni… Te întrebi acum, cititorule gurmand, unde e influenta mediteraneana? Maestrul nostru bucatar s-a inspirat din tortilla de patatas spaniola, dar a scos oul din ecuatie. Cartofii feliati subtire sunt pre-fierti pentru câteva minute, întovarasiti de ceapa taiata julien (sau julienne, dupa unii autori care prefera varianta feminina) si apoi prefacuti într-o tarta frumos rumenita. Vedeta este însa muschiuletul de vita, pre-copt la aburi în ambalaj vidat si trecut prin dogoarea cuptorului dimpreuna cu mirodeniile care-i vin bine. Creatia este desavârsita prin aroma delicata a ciupercilor de padure si a îndraznetului sos de tarhon. Ansamblul are un “je ne sais quoi” pe care trebuie sa-l descoperi si sa-i gasesti tu însuti o definitie potrivita.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
sos vin alb  |  Agentie organizari nunti  |  Ambalaj vidat  |  Amestec de ingrediente  |  Antricot de vita  |  Apa minerala  |  Apa plata  |  Ardei gras  |  Ardei gras verde  |  Ardei iute  |  Ardei kapia in otet  |  Arta culinara  |  Arta traditionala  |  Bauturi fine  |  Bauturi orez  |  Bauturi racoritoare cola  |  Branza cu stafide  |  Branza de vaci si smantana  |  Branza mozzarella  |  Branza telemea  |  Branza vaci  |  Branza vaci si ciuperci   |  Bucate italienesti  |  Bulete de cascaval  |  Cabanos carnati  |  Cafea espresso  |  Cafea rece  |  Carnati sunca  |  Carne proaspata  |  Carne proaspata porc  |  Cartofi cu branza si bacon   |  Cartofi cu ciuperci  |  Cartofi cu ciuperci si smantana  |  Cartofi cu ou si bacon la cuptor  |  Cartofi cu ou si branza la cuptor   |  Cartofi cu ou si smantana   |  Cartofi cu rozmarin   |  Cartofi gratinati la cuptor  |  Cartofi taranesti  |  Cartofi taranesti cu sunca   |  Cartofi umpluti cu ciuperci   |  Cascaval afumat  |  Cascaval capra  |  Cascaval rulada  |  Castraveti in otet  |  Castraveti murati  |  Ceafa de porc cu cascaval  |  Ceafa de porc la gratar  |  Ceafa porc   |  Ceapa pudra  |  Chiftelute din peste   |  Chiftelute piept de pui  |  Chiftelute ciuperci  |  Chiftelute din peste   |  Ciolan fasole  |  Ciolan varza  |  Ciorba afumatura  |  Ciorba burta  |  Ciorba de fasole cu afumatura  |  Ciorba de porc  |  Ciorba pui  |  Ciuperci cu masline   |  Ciuperci cu rosii  |  Ciuperci padure  |  Ciuperci proaspete  |  Ciuperci sote   |  Ciuperci umplute  |  Ciuperci umplute cu cascaval  |  Ciuperci uscate  |  Clatite cu branza de vaci si stafide   |  Clatite cu branza si stafide  |  Clatite cu dulceata  |  Cocktailuri organizari  |  Conopida  |  Conopida in otet  |  Cordon bleu  |  Corporate party  |  Cotlet porc  |  Cotlete berbecut  |  Crema branza  |  Crema de legume   |  Crema de rosii   |  Crema de rosii cu busuioc  |  Crema de whisky   |  Crema inghetata  |  Crema tocanita  |  Crema unt  |  Creme unt  |  Crochete cascaval  |  Crochete de cascaval   |  Crochete legume  |  Crochete peste  |  Crochete porc  |  Crochete pui  |  Fasole cu afumatura   |  Fasole verde  |  Fasole verde ciuperci  |  Fasole verde sote   |  Ficat pui  |  Ficatei pui la tigaie  |  Ficatei de pui la tigaie   |  Ficatei si ciuperci  |  File de crap prajit   |  File de salau   |  File lup de mare  |  File peste  |  File piept pui  |  File porc  |  File salau  |  File somon  |  File vitel sos cascaval  |  Foi placinta  |  Frigarui asortate  |  Frigarui de vita   |  Frigarui din peste  |  Frigarui fructe mare  |  Frigarui pui  |  Friptura curcan  |  Friptura de porc  |  Friptura pui  |  Fructe mare  |  Fructe padure  |  Garnituri legume  |  Garnituri mancaruri  |  Garnituri salate  |  Garnituri, salate  |  Gnocchi cartofi  |  Gogosari in otet  |  Gogosari murati  |  Hering marinat  |  Hering marinat file  |  Hrean maioneza  |  Iaurt fructe  |  Iaurt fructe padure  |  Iaurt gras  |  Icre si lamaie   |  Icre somon  |  Ingrediente proaspete  |  Legume asortate  |  Legume ciuperci  |  Legume gratinate   |  Legume la gratar  |  Legume saramura  |  Legume sote  |  Legume uscate  |  Lichioruri bauturi alcoolice  |  Locaå³ii, localuri, restaurante nunt䃠 |  Mamaliga branza smantana   |  Mamaliguta cu unt si branza   |  Mamaliguta, smantana,  |  Mancare fasole  |  Mancare fasole batuta  |  Mancaruri peste  |  Mancaruri gatite   |  Mancaruri la gratar   |  Mancaruri preparate  |  Masline rosii  |  Masline umplute  |  Meniu pui  |  Meniuri paste  |  Mini rulada  |  Mititei gratar  |  Mix grill  |  Mozzarella cu rosii   |  Muschi file  |  Muschi file afumat  |  Muschi vita gratar   |  Muschiulet porc   |  Muschiulet porc  |  Mustar hrean  |  Mustar iute  |  Muzica live  |  Muzica party  |  Nuanta potrivita   |  Omleta cu sunca  |  Orez cu dulceata  |  Orez cu legume  |  Orez fructe mare  |  Orez iute  |  Orez muschi vita  |  Orez piept pui  |  Orez rosu  |  Organizari botezuri  |  Oua de prepelita   |  Oua prepelita  |  Papanasi cu branza de vaci  |  Papanasi smantana  |  Pasta ardei iute  |  Pasta de hrean   |  Pasta peste  |  Paste somon  |  Pastrama porc  |  Pastrama de berbecut  |  Pastrama pui  |  Pastrav la gratar  |  Pastrav prajit  |  Pate ficat porc  |  Pate ficat pui  |  Pate pui  |  Pate rata  |  Pepene galben  |  Peste afumat  |  Peste gratar  |  Peste marinat  |  Piept curcan  |  Piept de pui cu ciuperci   |  Piept de pui cu rosii gratinate  |  Piept de pui cu sos de branza  |  Piept de pui la gratar   |  Piept pui  |  Piure cartofi  |  Piure fructe  |  Piure legume  |  Porc grill  |  Prajituri  |  Prajituri asortate  |  Preparate berbecut  |  Preparate carne porc  |  Preparate carne vita  |  Preparate ciuperci  |  Preparate culinare  |  Preparate cuptor  |  Preparate gratar  |  Preparate gratar berbecut  |  Preparate gratar porc  |  Preparate gratar pui  |  Preparate gratar vita  |  Preparate iaurt  |  Preparate italienesti  |  Preparate la gratar  |  Preparate legume  |  Preparate mediteraneene  |  Preparate miel  |  Preparate muschi vita  |  Preparate porc  |  Preparate pui  |  Preparate traditionale  |  Preparate traditionale grecesti  |  Preparate vita  |  Preparatele culinare  |  Program artistic  |  Prosciutto cu pepene galben  |  Pui ardei iute  |  Pui cartofi  |  Pui ciuperci  |  Pui cordon bleu  |  Pui cu fasole verde   |  Pui cu smantana  |  Pui cu spanac  |  Pui cu sunca si cartofi  |  Pui dulce  |  Pui grill  |  Pui la gratar cu piure   |  Pui legume  |  Pulpe porc  |  Pulpe pui  |  Pulpe pui cu cartofi taranesti   |  Rasol de vita cu legume   |  Restaurant romanesc  |  Restaurante sector 6  |  Restaurante, locatii nunta  |  Restaurante, locatii nunta, catering  |  Retete preparate  |  Rosie cu vinete   |  Rosie pasta branza  |  Rosie umpluta cu vinete   |  Rosii cherry  |  Rosii umplute cu mozzarella  |  Rulada curcan  |  Rulada de cascaval   |  Rulada de curcan   |  Rulada de porc umpluta cu cascaval  |  Rulada de pui cu legume  |  Rulada de pui umpluta cu sunca  |  Rulada de sunca cu cascaval   |  Rulada peste  |  Rulada piept pui  |  Rulada porc  |  Rulouri cascaval bacon  |  Rulouri ciuperci  |  Rulouri gem  |  Salam porc  |  Salam vara  |  Salata de cartofi  |  Salata asortata  |  Salata cruditati  |  Salata de castraveti  |  Salata de castraveti murati  |  Salata de cruditati   |  Salata de fructe  |  Salata de fructe cu inghetata   |  Salata de hering   |  Salata de rosii  |  Salata de varza alba  |  Salata fructe  |  Salata icre  |  Salata picanta  |  Salata pui  |  Salata taraneasca  |  Salata telina  |  Salata ton  |  Salata verde cu castraveti   |  Salata verde cu smantana   |  Salate bureti  |  Salate gustari  |  Salate muraturi  |  Salate peste  |  Salate rosii  |  Salate vinete  |  Santal   |  Saramura crap  |  Saramura pui  |  Sarmale  |  Sarmale in foi de varza  |  Sarmale in foi de varza cu orez   |  Snitel de porc   |  Snitel pui  |  Somon afumat   |  Somon grill   |  Sos fructe padure  |  Sos maioneza  |  Sos meuniere  |  Sos mustar  |  Sos tartar  |  Sosuri ciuperci  |  Sosuri legume  |  Sote de ciuperci  |  Sote de legume   |  Sote vita   |  Spaghete ciuperci  |  Spaghete orez  |  Spaghete rosii  |  Spanac cu ciuperci   |  Spanac cu rosii   |  Specialitati carne  |  Specialitati culinare  |  Specialitati peste  |  Specialitati porc  |  Sticla vin rosu   |  Sticla vin alb  |  Sunca piept pui  |  Supa crema  |  Supa crema cartofi  |  Supa crema de ciuperci   |  Supa de fasole verde  |  Supa de legume  |  Supa de pui cu ciuperci   |  Supa de pui cu taitei   |  Supa de rosii cu ciuperci   |  Supa de rosii cu taitei  |  Supa legume  |  Telemea de oaie   |  Telemea oaie  |  Telina cu masline   |  Telina cu orez   |  Telina cu sos de mustar  |  Telina cu sos de smantana   |  Tocanita de ciuperci   |  Tocanita de ciuperci cu mamaliguta   |  Tocanita de vinete  |  Tochitura cu mamaliguta  |  Tort fructe  |  Umplute cu crema   |  Unt , smantana  |  Vanzare vinuri  |  Varza alba  |  Varza rosie  |  Vin alb  |  Vin italia  |  Vin italienesc  |  Vin masa  |  Vin orez  |  Vin rosu  |  Vinete coapte  |  Vinete umplute  |  Vita ardei gras  |  Vita cartofi  |  Vita telina  |  Vitrine vinuri  |  Vol au vent   |  Zacusca ciuperci  |  Zacusca cu ciuperci  |  Zacusca fasole  |  Zacusca vinete  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.