- Charlotte An: 2007
- Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon, Feteasca Neagra, Merlot Miros: stafide, vanilie, piele, tabac
- Gust: arome de fructe, structură bogată în tanin, final persistent
- Temperatura de servire: 19°C
- Cu ce meniu se serveste: friptură de raţă, miel preparat cu sos, brânzeturi fine franţuzeşti – Beaufort, Cedar
- Propunerea noastra: Miel marinat la grătar , Friptură de curcan cu sos de vin roşu
Când am considerat că avem suficientă încredere în potentialul calitativ al viilor noastre, am decis să “creştem” primul “vin de domeniu” învechit în baricuri (butoaie de stejar de 225 l) noi. Cantităţile sunt limitate (am început cu 3.000 de sticle în 1999 şi astăzi producem aproximativ 30.000 de sticle anual) dat fiind faptul că selecţia vinului care întruneşte calităţile cerute de o învechire în baric este foarte riguroasă. Chiar dacă poartă numele unei tinere domnişoare, CUVEE CHARLOTTE este un vin destinat “îmbătrânirii“, calităţile sale permiţându-i să îşi mărească expresivitatea şi complexitatea an de an. |