Garniturile sunt produse care însoţesc preparatele culinare cu scopul de a completa prezentarea, valoarea nutritivă şi gustativă a acestora. Structura acestora trebuie să se coreleze întotdeauna cu preparatul lângă care sunt servite. Materiile prime sunt furnizate de legume, paste făinoase, crupe, etc. Legumele folosite la garnituri sunt tăiate diferit şi pregatite în raport direct cu piesa in jurul căreia sunt aşezate, asigurând nu numai armonia culorilor, ci si o bună digestibilitate. Realizarea garniturilor se face prin metode termice de prelucrare, ca sotarea sau prăjirea. La unele garnituri, dupa fierbere, urmează un proces scurt de sotare. Cele mai folosite garnituri sunt cele de legume, si anume: legume înăbuşite, legume sote, legume călite şi legume prăjite. Cartofi pai - 2lei/100g Piure de cartofi - 2lei/100g Cartofi nature - 2lei/100g Cartofi gratinaţi - 2lei/100g Cartofi ţărăneşti - 3lei/100g Orez cu legume - 2lei/100g Orez cu ciuperci - 2lei/100g Legume mexicane - 2lei100g Sote de ciuperci cu smântana - 2,5lei/100g Ciuperci umplute - 5lei/100g |