Durata: 6 luni, 720 ore -240 de ore pregătire teoretică -480 de ore pregătire practică Programul cursului -pregătire teoretică: luni - joi, 9.00 - 13.00 sau 16.30 - 20.20 -pregătire practică: în restaurante Obiectivul cursului Cursul îÅŸi propune formarea competenÅ£elor de servire corectă a preparatelor, prestare de servicii adaptate tipurilor de consumatori ÅŸi de evenimente din unităţile de alimentaÅ£ie, identificarea reglementărilor legale privind protecÅ£ia consumatorului ÅŸi evidenÅ£a primară. Pregătire teoretică ÅŸi practică Teorie: -Tehnologia activităţii în restaurant ÅŸi bar -Informatică -Limbă străină -Psihologia consumatorilor ÅŸi dezvoltarea în carieră -Marketing ÅŸi cunoÅŸtinÅ£e economice -LegislaÅ£ie Modulele de pregătire teoretică se finalizează cu verificări scrise sau orale. Practică: Programa de pregătire practică este distribuită în 2 module: 1. AplicaÅ£ii practice în salonul restaurant al ÅŸcolii (activităţi specifice din salonul de restaurant). Materiile prime ÅŸi auxiliare sunt asigurate de ÅŸcoală pentru fiecare cursant. Modulul se finalizează cu caiet de lucru în restaurant. 2. Practica în producÅ£ie se face în restaurante cu care THR a încheiat convenÅ£ii de practică. Modulul se finalizează cu caiet de practică în restaurant, care cuprinde un referat cu amenajarea tehnologică a restaurantului. CompetenÅ£e profesionale dobândite -Comunicare ÅŸi numeraÅ£ie -Utilizarea calculatorului -Comunicare în limba străină -Asigurarea calităţii -Dezvoltare personală -Igiena ÅŸi securitatea muncii -Lucrul în echipă -Organizarea activităţii unităţilor de alimentaÅ£ie ÅŸi turism -Promovarea produselor ÅŸi serviciilor -Psihologia consumatorului -EvidenÅ£a operativă -Servirea preparatelor -Servirea băuturilor -Alcătuirea meniurilor -Comportament profesional Perspectiva profesională Curs de specializare: Åžef sală restaurant (condiÅ£ii de admitere: studii 10 clase ÅŸi calificare ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaÅ£ie). Barman preparator (condiÅ£ii de admitere: studii 10 clase ÅŸi calificare ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaÅ£ie). Somelier (condiÅ£ii de admitere: studii 10 clase ÅŸi calificare ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaÅ£ie). Curs de perfecÅ£ionare: Director de restaurant / berărie / bar de noapte / bar de zi / disco bar / discotecă / bufet / cofetărie - patiserie (condiÅ£ii de admitere: liceu cu bacalaureat), în urma căruia se poate obÅ£ine Brevetul de Turism, în condiÅ£iile prevăzute de reglementările legale în vigoare. Tipul de certificat obÅ£inut: Certificat de calificare tip Ministerul EducaÅ£iei, Cercetării ÅŸi Tineretului ÅŸi Ministerul Muncii, Familiei ÅŸi Egalităţii de Åžanse, cu recunoaÅŸtere naÅ£ională. Acest curs de pregătire este autorizat ÅŸi avizat de Consiliul NaÅ£ional de Formare Profesională a AdulÅ£ilor. |