| | | Detalii | | | | Durata: 6 zile, 36 de ore -10 ore pregătire teoretică -20 de ore pregătire practică - 6 ore evaluare Studii Absolvent de învăţământ gimnazial şi curs de calificare în domeniu / ÃŽncadrarea pe cartea de muncă să fie pe o ocupaţie din domeniu. Obiectivul cursului Specializarea cofetarilor / patiserilor în identificarea şi prelucrarea materiilor prime noi, în folosirea noilor tehnici de preparare a produselor de patiserie, prăjiturilor, torturilor şi a produselor de bombonerie, pe baza tehnologiei moderne. Pregătire teoretică şi practică Teorie: -Tehnologia produselor de patiserie - cofetărie Modulul de pregătire teoretică se finalizează cu test de verificare. Practică: Aplicaţii practice în bucătăria şi laboratorul bucătărie din cadrul THR (16 posturi individuale de lucru pentru cursanţi, o staţie de lucru pentru instructor). Tematica de pregătire cuprinde: -cunoaşterea materiilor prime noi -semifabricate de cofetărie -decoruri la platou şi la farfurie -produse de cofetărie pentru bucătari -produse de bombonerie Materiile prime şi auxiliare sunt asigurate de şcoală, pentru fiecare cursant. Modulul se finalizează cu caiet de lucru în bucătărie. Competenţe profesionale -Identificarea şi prelucrarea materiilor prime şi auxiliare noi -Realizarea produselor de patiserie noi -Realizarea torturilor moderne - Prepararea elementelor de decor din zahăr, fondant, marţipan, fructe, ciocolată - Prepararea prăjiturilor pe baza tehnologiei moderne - Realizarea de produse de bombonerie modernă Perspectiva profesională Curs de perfecţionare: Director de restaurant / berărie / bar de noapte / bar de zi / disco bar / discotecă / bufet / cofetărie - patiserie (studii: liceu cu bacalaureat), în urma căruia poate obţine Brevetul de Turism, în condiţiile prevăzute de reglementările legale în vigoare. | | | | | | |