Centrul de meditatii T.O.P. organizeaza cursuri la Chimie pentru pregatire Liceu, Bacalaureat si Admitere Facultate Medicina, propune solutii personalizate in functie de capacitatile fiecarui cursant si sustine pregatirea avansata prin metode de coaching. Profesorii cu care centrul nostru colaboreza au studii de specialitate, sunt persoane dornice sa lucreze intr-un mediu tanar si dinamic, isi adapteaza metoda de predare in functie de elev, cunosc bine materia si programa scolara, au experienta in predare prin metode moderne si interactive utilizand sisteme digitale, table interactive (manuale, jocuri, lectii dinamice, aplicatii, instrumente audio-video). Chimia este una dintre ramurile stiintelor naturii - alaturi de matematica, fizica si biologie. Mai mult ca oricare stiinta a naturii, chimia este legata de tot ceea ce ne inconjoara. Viata oricarei celule vii nu ar fi posibila fara interventia unor procese chimice; in atmosfera, in mari si oceane, pe sol sau in adancul pamantului - se produc necontenit procese chimice care asigura lumii existenta pe care o are. In plus, omul a invatat sa reproduca aceste procese in uzine sau laboratoare, sa descopere o multime de alte procese, care nu au loc in mod natural si care sa-i asigure materialele de care are nevoie si pe care nu le poate gasi in natura. Studierea ei este importanta si ne ajuta la imbunatatirea starii de sanatate daca stim sa ne alimentam sanatos. Cunoasterea rolului unor elemente chimice in organismul uman, efectelor lor asupra sanatatii si a surselor de procurare, reprezinta o necesitate a fiecarui individ. - 11 elemente chimice alcatuiesc 99,99% din atomii organismului uman: oxigen (O) – 65%, carbon (C) – 18%, hidrogen (H) – 10%, azot (N) – 3%, calciu (Ca) – 1,5%, fosfor (P) – 1%, potasiu (K) – 0,35%, sulf (S) – 0,25%, sodiu (Na) – 0,15%, magneziu (Mg) – 0,005%, clor (Cl) – urme.
- 10 elemente chimice reprezinta 0.01% din organismul uman numite microelemente: Fluorul (F), manganul (Mn), fierul (Fe), cobaltul (Co), cuprul (Cu), zincul (Zn), seleniul (Se), molibdenul (Mo), iodul (I), cromul (Cr)
Chimia moderna a contribuit substantial la cresterea calitatii vietii, prin elaborarea in conditii avantajoase a unei game largi de materiale: materiale plastice, sapunuri, detergenti, medicamente, alimente prelucrate, ingrasaminte, combustibili nucleari etc. |