Centrul de meditatii T.O.P. organizeaza cursuri la Informatica pentru pregatire Liceu, Bacalaureat si Admitere Facultate, propune solutii personalizate in functie de capacitatile fiecarui cursant si sustine pregatirea avansata prin metode de coaching. Profesorii cu care centrul nostru colaboreza au studii de specialitate, sunt persoane dornice sa lucreze intr-un mediu tanar si dinamic, isi adapteaza metoda de predare in functie de elev, cunosc bine materia si programa scolara, au experienta in predare prin metode moderne si interactive utilizand sisteme digitale, table interactive (manuale, jocuri, lectii dinamice, aplicatii, instrumente audio-video). Traim in mileniul informatiei, iar prezenta computerului si a tehnologiei in viata noastra este deja un lucru firesc. Oricine are un PC mai mult sau mai putin performant, iar interesul pentru tehnologia informatiei creste constant, odata cu dezvoltarea acesteia. Impactul tehnologic se simte in viata de zi cu zi a fiecarei persoane, iar responsabilitatea pica pe umerii celor care construiesc viitorul din spatele unui computer. Studiul acestei discipline ofera nu doar cunostinte si abilitati informatice, dar si calitati utile oricarui individ ce doreste o dezvoltare personala: - cunostintele necesare intelegerii principalelor aspecte legate de notiunea de informatie (culegere, prelucrare, stocare, transmitere).
- modelarea modului de gandire si abordare a problemelor. Asemenea tuturor ramurilor stiintei, informatica dezvolta gandirea, avand un rol esential in procesul de invatare, in formarea caracterului si a personalitatii, in plus, informatica formeaza si dezvolta o maniera sistemica de abordare, provoaca o analiza progresiva a detaliilor, o rezolvare in context general a problemelor particulare. Aceasta este gandirea algoritmica, practica, diferita cumva de gandirea teoretica si abstracta.
- dezvoltarea deprinderilor de a munci individual si in echipa. Chiar daca munca in informatica este aparent individuala, activitatea colectiva este esentiala in conceperea si realizarea bazelor de date mari si a produselor software de dimensiuni medii sau mari. Se impune formarea la elevi a acelor deprinderi elementare de lucru cu calculatorul care ofera sansa unei invatari in ritmul propriu al fiecaruia, dar si posibilitatea asimilarii lucrului in echipa.
Putem spune ca informatica participa la modelarea personalitatii, nu numai sub aspect intelectual, ci si sub aspect estetic si moral (estetic: programarea este o arta, iar personalitatea autorului se manifesta prin opera sa ; moral: activitatea in domeniul informaticii nu se poate desfasura in afara unei etici profesionale sanatoase, daca ne gandim doar la pericolul hacker-ilor si la relatia defectuoasa a acestora cu cyber-space-ul virtual de pe Internet). |