Restaurare temporară reprezintă un tratament provizoriu până când se execută restaurarea permanentă. Aceasta este utilizată cu scopul de a menține spațiul de ocluzie, punctele de contact, izolația de țesuturi și menținerea legăturii parodontal pulpare. În consecință, restaurarea temporară vă permite să examinați rezultatul final al intervenției sau tratamentul reconstructiv. Scopul restaurării temporare Restaurarea temporară a devenit o parte importantă și necesară a reconstrucției, astfel aceasta include și câteva funcții importante ca: - Posibilitatea pacientilor de a mânca și vorbi în mod normal.
- Menținerea conturului gingival și totodată permite pacientilor să verifice confortul restaurării.
Necesitatea Restaurarea temporară se aplică în cazul protezelor dentare, protezelor complete și a tratamentului în zona implantului dentar. Aceasta reprezintă o soluție pentru cazurile complexe, cum ar fi reconstrucția totală. Restaurările temporare sunt deosebit de importante atunci când se depisteză schimbări ocluzale sau cosmetice. Este mult mai ușoară adaptarea restaurărilor temporare de rășini acrilice, decât modificare restaurarilor finale, permanente, fabricate din metal, ceramică sau materiale metalo-ceramice. Metoda În funcție de situația clinică exista două tehnici de amprentare disponibile: - Cu transfer lingura deschisă prin introducerea de componente de înaltă precizie.
- Cu transfer lingura inchisă în cazul în care nu dispunem de spațiu necesar.
Construcția corectă a suprastructurii este foarte importantă pentru a evita supra-sarcina laterală sau zonală asupra protezei. |