Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania (UNPIR) Afisari: 2604
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ministere si institutii de interes public Vizitatori: 1139
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Str. Vulturilor, nr. 23, et. 4, sector 3,
-------------------------
Phone: Telefon
  0213162484; 0213162485
-------------------------
Web: Internet
  email: office@unpir.ro
  site: www.unpir.ro

 
Cum pot deveni practician in insolventa?  
Detalii  

Exista doua modalitati de dobandire a calitatii de practician in insolventa. Acestea sunt prevazute in OUG nr. 86/2006 privind organizarea activitatii de practician in insolventa, cu modificarile si completarile aduse de Legea nr. 254/2007, precum si in Statutul de organizare a profesiei.

1. O prima modalitate este descrisa in art. 25 din OUG nr. 86/2006.

Astfel, poate dobândii calitatea de membru al UNPIR persoana care:

a) detine diploma de studii de invatamânt de lunga durata, in drept, stiinte economice sau inginerie si are o experienta in domeniul juridic sau economic de cel putin 3 ani de la obtinerea diplomei;

b) nu se gaseste in vreunul din cazurile de nedemnitate prevazut de OUG nr. 86/2006 (persoana condamnata prin hotarâre judecatoreasa definitiva si irevocabila, etc)

c) a promovat examenul de admitere in profesia de practician in insolventa.

Examenul de practician in insolventa se organizeaza o singura data pe an, de regula in intervalul cuprins intre lunile septembrie-noiembrie. In momentul stabilirii datei exacte a examenului, aceasta informatie este publicata pe site-ul oficial al UNPIR, www.unpir.ro.

Totodata, anuntul organizarii examenului se publica in doua cotidiene, de larga circulatie, cu cel putin 60 de zile inaintea organizarii examenului. Examenul consta intr-o proba scrisa, sub forma unui test grila, iar nota minima de admitere este 7.

2. Cea de a doua modalitatea de dobandire a calitatii de practician in insolventa este prevazuta de art. 32 alin. (2) din OUG nr. 86/2006 si se adreseaza persoanelor care au exercitat calitatea de judecator, procuror, notar sau avocat cel putin 5 ani.

Aceste persoane dobandesc calitatea de practician in insolventa numai daca promoveaza interviul de admitere in profesie. De regula, acest interviu se organizeaza de doua ori pe an.

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
Avocat insolventa  |  Codul fiscal  |  Domeniul juridic  |  Inginerie   |  Institutii de interes public  |  Ministere si institutii de interes public  |  Notar imobil dobandire mostenire  |  Practician in insolventa  |  Practicieni in insolventa  |  Primarii bucuresti  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.