O casa bine izolata ofera confort termic tot timpul anului, mentinând costurile de întretinere la un nivel foarte redus. Dintre toate componentele constructiei, acoperisul este cel mai important scut termic, având în vedere ca pe aici au loc cele mai semnificative pierderi de caldura: peste 30% din total. Prin urmare, este esential ca izolarea corespunzatoare a acoperisului sa se faca înca din faza de constructie: este deranjant si costisitor sa fii nevoit sa reabilitezi termic o casa noua! Cum se face Dintre toate materialele izolatoare, vata minerala de sticla este cea mai buna solutie pentru termoizolarea acoperisului, oferind avantaje concretizate prin costuri mai reduse si viteza de executie sporita: - fiind elastica si comprimabila, vata de sticla este usor de utilizat chiar si în spatii neregulate, spre deosebire de polistiren sau vata bazaltica (rigide);
- fiind cu 60% mai usoara decât polistirenul sau vata bazaltica cu performante similare, vata de sticla nu încarca acoperisul, reducând cu 20-30% costurile de executie a structurii.
Prima regula pentru o termoizolare cu adevarat eficienta: nu faceti rabat la calitatea materialelor! Pentru rezultate optime, URSA recomanda produsul URSA SF 32, montat în 2 straturi (primul strat între capriori, având grosimea egala cu înaltimea capriorilor, iar cel de-al doilea strat la fata capriorilor), astfel încât sa se ajunga la o grosime a termoizolatiei de minim 30 cm. 1 - învelitoare 2 - sipci si contrasipci 3 - folie anticondens, sub învelitoare 4 - astereala 5 - primul strat de izolatie URSA SF 32 între capriori, grosime 15-20 cm (grosimea izolatiei egala cu înaltimea capriorului) 6 - profile de sustinere pentru tavan 7 - al doilea strat de izolatie URSA SF 32, între profile, grosime 10-15 cm 8 - folie bariera împotriva vaporilor 9 – tavan IMPORTANT DE STIUT! - grosimea izolatiei dintre capriori trebuie sa fie exact cât înaltimea capriorilor sau mai mare cu cel mult 1 cm.
- nu presati materialul pentru a ajunge la cota: veti obtura spatiul de ventilare, iar presarea inegala va duce la variatii de densitate în material.
- al doilea strat de izolatie este necesar pentru reducerea puntilor termice din dreptul capriorilor. Nu renuntati la acesta!
- montarea barierei împotriva vaporilor sub termoizolatie este obligatorie pentru a împiedica acumularea de vapori în vata de sticla. Folia se monteaza etans.
- pentru a evita pierderile de material, taiati rola de vata transversal pe lungime.
|